Nieuwbouw Zorgwoningen Ipse de Bruggen
 • Een pro-actieve en vakkundige adviseur

  Bloem Installatieadvies is een betrokken en betrouwbare partner Wij zoeken graag samen met u naar de beste installatie-oplossing

 • Van advies tot oplevering

  Wij begeleiden uw hele (ver)bouwtraject

 • Gespecialiseerd in het renoveren van installaties in wooncomplexen

  En een solide partner in installatieadvies en projectbegeleiding

 • Kan het simpel, dan houden wij het simpel

  Kan het duurzaam, dan adviseren wij duurzaam

Projecten

Nieuwbouw Zorgwoningen Ipse de Bruggen

Opdrachtgever

IPSE de Bruggen

Locatie

Buurtschap Craeyenburch in Nootdorp

Type werkzaamheden

Advies werktuigkundige- en elektrotechnische installaties

Omschrijving

In opdracht van zorgverlener IPSE de Bruggen hebben wij advies mogen aanleveren voor hun nieuwe zorgwoningen in Nootdorp. Het complex is gebouwd in samenwerking met Anna Zinkweg architecten, van wie het ontwerp voor het complex komt. Daarnaast hadden zij de directievoering in dit project in handen. De uiteindelijke bouw werd uitgevoerd door van Wijnen, waarbij Bloem Installatieadvies de betrokken installatieadviseur was en directievoerder met betrekking tot de installaties.

IPSE de Bruggen

In het buurtschap Craeyenburch in Nootdorp wonen ongeveer 350 cliënten van IPSE de Bruggen welke behoefte hebben aan een vorm van intensieve zorg. Het nieuwe complex aan de Veldbloemlaan is bedoeld voor mensen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking. Bewoners kunnen hier onder begeleiding wonen en worden verzorgd in hun dagelijkse behoeften wanneer dit nodig is. De bewoners krijgen een eigen kamer met er aan vast een badkamer, de keuken en woonkamer worden met elkaar gedeeld.

Werkzaamheden Bloem Installatie advies

Wij hebben de EPC-berekening mogen uitwerken en na overleg is vanuit de vastgestelde EPC het ontwerpprincipe uitgewerkt. In het gehele gebouw komt vloerverwarming en een collectief warmtapwatersysteem voorzien van een Viega Hygiene+ gebruikersstation met een legionellavrij ontwerp als uitgangspunt. Bij de elektrotechnische installaties zijn naast de reguliere installaties ook de communicatie- en beveiligingsinstallaties opgenomen.

Het advies is verwoord in een Stabu-bestek inclusief de benodigde tekeningen.

IMG_4159
IMG_2640