Blokverwarming
 • Een pro-actieve en vakkundige adviseur

  Bloem Installatieadvies is een betrokken en betrouwbare partner Wij zoeken graag samen met u naar de beste installatie-oplossing

 • Van advies tot oplevering

  Wij begeleiden uw hele (ver)bouwtraject

 • Gespecialiseerd in het renoveren van installaties in wooncomplexen

  En een solide partner in installatieadvies en projectbegeleiding

 • Kan het simpel, dan houden wij het simpel

  Kan het duurzaam, dan adviseren wij duurzaam

Blokverwarming

Informeert, ondersteunt en kijkt naar de toekomst

Wat is blokverwarming?

Blokverwarming is een verwarmingsinstallatie die een compleet woongebouw van warmte voorziet. Het is een lucratief alternatief voor een individuele verwarmingsketel in elke woning. In gebouwen met een collectief verwarmingssysteem, zoals blokverwarming, worden de brandstofkosten door iedereen betaald.

Door het aanbrengen van individuele meters wordt deze verdeling eerlijk en transparant gedaan. Elke deelnemer in het pand (bewoner, huurder, winkelier, bedrijf) betaalt dus wat hij/zij daadwerkelijk verbruikt heeft. U betaalt dus niet voor iemand die de gehele de verwarming aan heeft staan terwijl u niet thuis bent. Wanneer u dus een zuinige stoker bent, is dit van invloed op uw eindafrekening.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij ondersteunen bedrijven en organisaties die een actieve rol willen spelen in de verduurzaming van warmtevoorzieningen in woongebouwen. Maar ook als gebruiker van een blokverwarmingsinstallatie kunt u bij ons terecht uw vragen.